Minipizze z tuńczykiem
Składniki: 20 dag mąki, sól, pieprz, pół torebki suszonych drożdży, 4 pomidory, 2 cebule, 1 łyżeczka oleju, 2 łyżki kaparów, suszone zioła prowansalskie, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 10 dag koziego twarożku, majeranek do dekoracji.

Mąkę wymieszać z drożdżami, połową łyżeczki soli i 125 ml wody. Rękoma zagnieść gładkie ciasto. Przykryć je ściereczką i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pomidory rozkroić, usunąć środki z pestkami, miąższ pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pociąć w plasterki, zeszklić na rozgrzanym oleju. Wymieszać z pomidorami i kaparami. Sos przyprawić do smaku ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem.
Wyrośnięte ciasto zagnieść. Podzielić na 6 porcji. Z każdej uformować placek o śr. 12 cm. Placki ułożyć na przykrytej pergaminem blasze. Posmarować sosem pomidorowym. Na nim rozłożyć odsączonego z zalewy tuńczyka i pokruszony kozi ser. Piec 15-20 minut w 200°C. Udekorować gałązkami majeranku.