Minipizze z tuńczykiem

Składniki: 20 dag mąki, sól, pieprz, pół torebki suszonych drożdży, 4 pomidory, 2 cebule, 1 łyżeczka oleju, 2 łyżki kaparów, suszone zioła prowansalskie, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 10 dag koziego twarożku, majeranek do dekoracji.

Minipizze z tuńczykiem
Minipizze z tuńczykiem-123RF/PICSEL

Wyrośnięte ciasto zagnieść. Podzielić na 6 porcji. Z każdej uformować placek o śr. 12 cm. Placki ułożyć na przykrytej pergaminem blasze. Posmarować sosem pomidorowym. Na nim rozłożyć odsączonego z zalewy tuńczyka i pokruszony kozi ser. Piec 15-20 minut w 200°C. Udekorować gałązkami majeranku.

Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas