Miodowe owoce z grilla z sorbetem cytrynowym
Na upalne dni.
- 1 ananas,
- 200 g truskawek,
- 2 brzoskwinie,
- 50 ml soku pomarańczowego,
- 2 łyżki miodu,
- 4 łyżki likieru pomarańczowego,
- 4 gałki sorbetu cytrynowego,
- posiekane pistacje do dekoracji
Przygotowanie:
Ananasa obrać, przekroić na czworo, wyciąć twardy rdzeń, pokroić w plastry. Truskawki umyć, większe poprzekrawać. Brzoskwinie umyć, wypestkować, pokroić. Ananasa i brzoskwinie grillować na tacce aluminiowej ok. 6 minut. Skrapiać sokiem pomarańczowym. Po 4 minutach dodać truskawki. Zmieszać miód i likier. Owoce wykładać na talerzyki, polewać mieszanką miodu i likieru. Nakładać po gałce sorbetu. Dekorować posiekanymi pistacjami.
Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!