Mix szaszłyków z dodatkiem musztardy stołowej
Danie w kilka minut? Szaszłyki! Aby je przygotować, wystarczy pokroić ulubione składniki i naprzemiennie nadziać je na szpikulec. Takie smakołyki można piec, smażyć lub grillować, a na końcu maczać z lubością w różnego rodzaju sosach i dipach.
Sposób przygotowania
1. Warzywa kroimy na nieduże kawałki podobnej wielkości.
2. Mięso oczyszczamy, osuszamy i kroimy na nieduże kawałki.
3. Umieszczamy kawałki mięsa oraz warzywa w osobnych miskach i każdą porcję doprawiamy odrobiną oliwy oraz solą i pieprzem.
4. Nadziewamy na patyczki naprzemiennie kawałki mięsa oraz warzywa.
5. Grillujemy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub grillu tradycyjnym po kilka minut z każdej strony - aż mięso i warzywa się zarumienią.
6. Serwujemy z dodatkiem musztardy. Smacznego!