Reklama

Reklama

Mix szaszłyków z dodatkiem musztardy stołowej

Danie w kilka minut? Szaszłyki! Aby je przygotować, wystarczy pokroić ulubione składniki i naprzemiennie nadziać je na szpikulec. Takie smakołyki można piec, smażyć lub grillować, a na końcu maczać z lubością w różnego rodzaju sosach i dipach.

Składniki

  • 300 g fileta z piersi kurczaka
  • 300 g rostbefu wołowego
  • 300 g karkówki wieprzowej
  • czerwona papryka
  • żółta papryka
  • zielona papryka
  • czerwona cebula
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • musztarda stołowa np. BIO Roleski

Sposób przygotowania

1. Warzywa kroimy na nieduże kawałki podobnej wielkości.

Reklama

2.  Mięso oczyszczamy, osuszamy i kroimy na nieduże kawałki.

3.  Umieszczamy kawałki mięsa oraz warzywa w osobnych miskach i każdą porcję doprawiamy odrobiną oliwy oraz solą i pieprzem.

4.  Nadziewamy na patyczki naprzemiennie kawałki mięsa oraz warzywa.

5.  Grillujemy na patelni grillowej, grillu elektrycznym lub grillu tradycyjnym po kilka minut z każdej strony - aż mięso i warzywa się zarumienią.

6.  Serwujemy z dodatkiem musztardy. Smacznego!

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje