Reklama

Reklama

Młoda kapusta

Wbrew obiegowym opiniom, młoda kapusta pasuje nie tylko do schabowego. Bez dodatku skwarków i mięsnej omasty cieszyć się smakiem duszonej nowalijki mogą także weganie.

Składniki

  • główka młodej kapusty
  • cebula
  • pęczek koperku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Kapustę płuczemy i szatkujemy, podobnie postępujemy z cebulą. Warzywo dusimy w odrobinie bulionu z łyżką oleju, aż zmięknie. Dodajemy przyprawy, dorzucamy posiekany koperek.

Te same produkty można jeść na surowo, gdzie cały proces duszenia zastępujemy łyżką oleju z przyprawami i porządnym mieszaniem potrawy. Surowa kapusta zachowuje chrupkość. Świetnie sprawdzi się w obu wersjach jako dodatek do ziemniaków, placków lub wegańskich kotletów.

***

Zobacz także:

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: młoda kapusta

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy