Reklama

Reklama

Muffiny bananowe

Ekspresowy, wyśmienity deser.

Składniki

  • 300 g mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 220 g drobnego cukru do wypieków
  • 2 duże jajka
  • 60 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego
  • 250 ml kwaśniej śmietany
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 1 szklanka rozgniecionych bananów
  • 120 g posiekanej czekolady mlecznej lub gorzkiej

Sposób przygotowania

W naczyniu umieścić jajka, olej, kwaśną śmietanę, wanilię, banany. Wymieszać do połączenia się składników. Dodać cukier i znowu wymieszać. Bezpośrednio do naczynia przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać do połączenia składników. Dodać kawałeczki czekolady i delikatnie wymieszać.

Reklama

Ciasto rozdzielić na 12 papilotek. 

Piec w temperaturze 190°C przez około 20 minut, sprawdzić patyczkiem czy ciasto się nie obiera.

Wyjąć, wystudzić. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje