Reklama

Reklama

Muffiny z bakaliami

Idealne do porannej kawy

Czas przyrządzenia: około godziny
Składniki dla: 12 sztuk

Składniki

  • 15 dag masła
  • szklanka purée z dyni
  • szklanka brązowego cukru
  • niepełna szklanka mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • szklanka mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tabliczka białej czekolady
  • 3 łyżki posiekanych płatków migdałowych
  • kilka łyżek bakalii do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Masło rozpuść, ostudź. W jednej misce wymieszaj składniki suche, w drugiej mokre. Składniki mokre przelej do suchych, dokładnie wymieszaj. Formy do muffinek wyłóż papilotkami. 2 Czekoladę posiekaj, dodaj do masy z migdałami. Wymieszaj. Ciasto przekładaj do przygotowanych foremek, piecz 20 minut w temp. 180 st. C. Przed podaniem posyp babeczki bakaliami. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje