Muffiny z bakaliami
Idealne do porannej kawy

Składniki
- 15 dag masła
- szklanka purée z dyni
- szklanka brązowego cukru
- niepełna szklanka mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- szklanka mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- tabliczka białej czekolady
- 3 łyżki posiekanych płatków migdałowych
- kilka łyżek bakalii do dekoracji
12 sztuk
Sposób przygotowania
1. Masło rozpuść, ostudź. W jednej misce wymieszaj składniki suche, w drugiej mokre. Składniki mokre przelej do suchych, dokładnie wymieszaj. Formy do muffinek wyłóż papilotkami. 2 Czekoladę posiekaj, dodaj do masy z migdałami. Wymieszaj. Ciasto przekładaj do przygotowanych foremek, piecz 20 minut w temp. 180 st. C. Przed podaniem posyp babeczki bakaliami.