Multicooker: Bukiet warzyw na parze z sosem cytrynowym
Czas przygotowania: 5 minut. Czas w Multicookerze: 17 minut. Program: steam. Porcji: 2.
Składniki
- mieszanka ulubionych warzyw:
- kalafior
- brokuły
- marchew
- fasolka szparagowa
- ziemniaki
Sos:
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka natki pietruszki
- 1 łyżka koperku
- 1 łyżka bazylii
- sól, pieprz.
Sposób przygotowania
1. Do misy urządzenia wlać 300 ml wody.
2. Na koszu do gotowania na parze ułożyć warzywa i zamknąć pokrywę.
3. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEAM oraz za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas na 17 minut. Nacisnąć przycisk START.
4. Równocześnie wymieszać w sosjerce składniki sosu.
5. Gotowe warzywa podawać z sosem.
6. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.
7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.