Multicooker: Bukiet warzyw na parze z sosem cytrynowym

Czas przygotowania: 5 minut. Czas w Multicookerze: 17 minut. Program: steam. Porcji: 2.

Warzywa na parze
Warzywa na parzemateriały prasowe

Składniki

  • mieszanka ulubionych warzyw:
  • kalafior
  • brokuły
  • marchew
  • fasolka szparagowa
  • ziemniaki

Sos:

  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka bazylii
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania

1. Do misy urządzenia wlać 300 ml wody.

2. Na koszu do gotowania na parze ułożyć warzywa i zamknąć pokrywę.

3. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEAM oraz za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas na 17 minut. Nacisnąć przycisk START.

4. Równocześnie wymieszać w sosjerce składniki sosu.

5. Gotowe warzywa podawać z sosem.

6. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.

7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

Philips Multicooker: Warzywa na parze
Jak przygotowywać potrawy w Multicookerze Philips
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas