Multicooker: Ciasto czekoladowe z borówkami
Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 45 minut. Program: bake. Porcji: 12.
Składniki
- 4 średnie jajka
- 120 g cukru
- 100 g masła
- 160 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g gorzkiej czekolady
- 150 g borówki amerykańskiej
Sposób przygotowania
1. Do osobnej miski wbić jajka, dodać cukier i ubijać do momentu, aż masa uzyska kremową konsystencję.
2. Dodać masło i nadal miksować. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować.
3. Czekoladę rozpuścić, wymieszać wszystkie składniki, na koniec delikatnie wmieszać borówki amerykańskie.
4. Natłuścić dno ścianki misy urządzenia, wlać masę i wyrównać. Zamknąć pokrywę.
5. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program BAKE oraz za pomocą przycisku TEMPERATURE wybrać 180°C. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 45 minut. Nacisnąć przycisk START.
6. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.
7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.
8. Pozostawić ciasto w urządzeniu przy otwartej pokrywie do ostygnięcia.