Multicooker: Dorsz duszony w porach
Czas przygotowania: 5 minut. Czas w Multicookerze: 20 minut. Program: stew. Porcji: 2.
Składniki
- 50 g masła
- 300 g świeżych filetów z dorsza, pokrojonych w paski
- 1 duży por - biała część, pokrojony w plasterki
- 100 ml śmietany 30%
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
1. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW. Następnie ustawić czas na 20 minut i nacisnąć przycisk START.
2. Do misy urządzenia włożyć masło poczekać aż się rozpuści, dodać por, posolić i zamknąć pokrywę, dusić około 10 minut.
3. Na podduszonym porze ułożyć rybę, przyprawić pieprzem, ponownie zamknąć pokrywę i dalej dusić całość 2 minuty. przed końcem wlać do misy śmietanę.
4. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.
5. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.