Multicooker: Gulasz z indyka z ziemniaczkami na parze
Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 45 minut. Program: fry, stew. Porcji: 4.
Składniki
- 200 g cukinii
- 150 g fasolki szparagowej
- 1 żółta papryka
- 1 cebula
- 400 g piersi indyka
- 1 łyżka mąki pszennej
- świeży tymianek
- 2 łyżki oliwy
- ½ kg młodych ziemniaków
- sól, pieprz
- 500 ml wody
Sposób przygotowania
1. Mięso pokroić w dużą kostkę, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem, oprószyć mąką pszenną.
2. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program FRY oraz za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas na 15 minut. Nacisnąć przycisk START.
3. Do misy urządzenia wlać oliwę, usmażyć na złoto indyka. Dodać cebulę oraz kolejno pokrojoną fasolkę, paprykę i cukinię, przyprawić solą i pieprzem.
4. Następnie wlać 250 ml wody i zamknąć pokrywę.
5. Na tacce do gotowania na parze ułożyć ziemniaki. Ewentualnie można dołożyć ziemniaki w całości do duszonego mięsa.
6. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW oraz za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas na 30 minut.
7. Podając gotowe danie polać ziemniaki mięsnym sosem.
8. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.
9. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.