Multicooker: Gulasz z ziemniakami i fasolką szparagową
Czas przygotowania: 15 minut. Czas w Multicookerze: 67 minut. Program: fry, stew. Porcji: 4.
Składniki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 duża cebula, pokrojona
- 3 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 750 g wołowiny pokrojonej w kostkę
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
- 500 g pokrojonych ziemniaków
- 200 g marchwi pokrojonej w kostkę
- 150 g młodych pieczarek
- 45 ml białego wina
- 2 liście laurowe
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 1/2 łyżeczki chilli
- ½ łyżeczki mielonego pieprzu
- szczypta soli
- 25 dag fasolki szparagowej
Sposób przygotowania
1. Do misy urządzenia wlać oliwę, dodać cebulę i mięso.
2. Nacisnąć przycisk MENU i ustawić program FRY. Nacisnąć przycisk COOKING TIME i ustawić czas na 7 minut. Nacisnąć przycisk START. Mieszać od czasu do czasu.
3. Dodać wszystkie pozostałe składniki (oprócz ziemniaków) i wymieszać.
4. Nacisnąć przycisk MENU, wybrać program STEW i czas 1 godz. Zamknąć pokrywę i nacisnąć przycisk START.
5. 30 minut przed końcem, do gulaszu dodać ziemniaki. Na tacce do gotowania na parze umieścić fasolkę, zamknąć pokrywę i kontynuować duszenie.
6. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.
7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.
8. Przed podaniem usunąć liście laurowe.