Multicooker: Łosoś na parze ze śmietanowym sosem pietruszkowym

Czas przygotowania: 5 minut. Czas w Multicookerze: 20 minut. Program: fry, steam. Porcji: 4.


Składniki

  • 250 g świeżego łososia
  • 200 g brokułów
  • 200 ml białego wina
  • 200 ml wody
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Reklama

1. Nacisnąć przycisk MENU i ustawić program FRY, nacisnąć COOKING TIME i wybrać czas 5 minut. Nacisnąć przycisk START.

2. Do misy urządzenia włożyć masło i zeszklić na nim drobno posiekaną szalotkę. Wlać wino i wodę.

3. Na koszu do gotowania na parze ułożyć brokuły oraz łososia, doprawić solą i pieprzem. Zamknąć pokrywę.

4. Nacisnąć przycisk MENU, wybrać program STEAM, nacisnąć COOKING TIME i wybrać czas 15 minut. Nacisnąć przycisk START.

5. Po zakończeniu programu, otworzyć urządzenie, wyjąć łososia i warzywa.

6. Do wywaru dodać śmietankę rozmieszaną z mąką ziemniaczaną oraz pietruszkę.

7. W tym czasie urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM. Odczekać 5 minut zanim sos zgęstnieje, a następnie odłączyć urządzenie od prądu.


Dowiedz się więcej na temat: Multicooker

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje