Multicooker: Łosoś pieczony z ziemniakami

Czas przygotowania: 5 minut. Czas w Multicookerze: 35 minut. Program: fry, bake. Porcji: 2.

Łosoś pieczony z ziemniakami
Łosoś pieczony z ziemniakamimateriały prasowe

Składniki

  • 300 g filetów z łososia
  • 4 ziemniaki pokrojone w plasterki
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 90 ml białego wina
  • sok z połówki cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz
  • koperek

Sposób przygotowania

1. Umyte i osuszone filety z łososia przyprawić sokiem z cytryny, pieprzem, solą i koperkiem.

2. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program FRY. Nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 15 minut. Nacisnąć przycisk START.

3. Do misy urządzenia wlać oliwę, wrzucić pokrojone w plasterki ziemniaki, przyprawić szczyptą soli i smażyć na złoto przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

4. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program BAKE. Nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 20 minut. Za pomocą przycisku TEMPERATURE wybrać 150°C. Nacisnąć przycisk START.

5. Na ziemniakach ułożyć przyprawionego łososia, pomidorki koktajlowe, całość zalać białym winem i zamknąć pokrywę.

6. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.

7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

Philips Multicooker: Łosoś z ziemniakami
Jak przygotowywać potrawy w Multicookerze Philips
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas