Multicooker: Łosoś pieczony z ziemniakami
Czas przygotowania: 5 minut. Czas w Multicookerze: 35 minut. Program: fry, bake. Porcji: 2.
Składniki
- 300 g filetów z łososia
- 4 ziemniaki pokrojone w plasterki
- 10 pomidorków koktajlowych
- 90 ml białego wina
- sok z połówki cytryny
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- koperek
Sposób przygotowania
1. Umyte i osuszone filety z łososia przyprawić sokiem z cytryny, pieprzem, solą i koperkiem.
2. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program FRY. Nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 15 minut. Nacisnąć przycisk START.
3. Do misy urządzenia wlać oliwę, wrzucić pokrojone w plasterki ziemniaki, przyprawić szczyptą soli i smażyć na złoto przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
4. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program BAKE. Nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 20 minut. Za pomocą przycisku TEMPERATURE wybrać 150°C. Nacisnąć przycisk START.
5. Na ziemniakach ułożyć przyprawionego łososia, pomidorki koktajlowe, całość zalać białym winem i zamknąć pokrywę.
6. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.
7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.