Multicooker: Makaron z pomidorami i oliwkami

Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 25 minut. Program: fry, stew. Porcji: 4.

Makaron z pomidorami i oliwkami
Makaron z pomidorami i oliwkamimateriały prasowe


Składniki

  • 1 średniej wielkości cukinia, pokrojona w kostkę
  • garść czarnych oliwek (bez pestek)
  • 100 g krojonych pomidorów z puszki
  • ½ średniej wielkości cebuli, pokrojone
  • 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
  • 1 liść laurowy
  • 250 g makaronu
  • 630 ml wody
  • sól do smaku

Sposób przygotowania

1. Do misy urządzenia wlać oliwę, dodać cebulę i czosnek.

2. Nacisnąć przycisk MENU i ustawić program FRY. Nacisnąć przycisk COOKING TIME i wybrać czas 5 minut. Nacisnąć przycisk START. Mieszać od czasu do czasu.

3. Dodać makaron wraz z pozostałymi składnikami przyprawami. Zalać wodą. Wymieszać składniki.

4. Nacisnąć przycisk MENU, ustawić program STEW i czas 20 minut. Zamknąć pokrywę i nacisnąć przycisk START.

5. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.

6. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

PORADA: W podanym przepisie zaleca się ułożenie makaronu na wierzchu składników tworzących sos i polanie wszystkiego wodą, która wchłonie się w całości podczas gotowania. Ilość użytej wody zależy od tego, czy makaron ma być "al dente", czy bardziej miękki.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas