Multicooker: Makaron z pomidorami i oliwkami

Czas przygotowania: 10 minut. Czas w Multicookerze: 25 minut. Program: fry, stew. Porcji: 4.

Makaron z pomidorami i oliwkami
Makaron z pomidorami i oliwkamimateriały prasowe

Składniki

  • 1 średniej wielkości cukinia, pokrojona w kostkę
  • garść czarnych oliwek (bez pestek)
  • 100 g krojonych pomidorów z puszki
  • ½ średniej wielkości cebuli, pokrojone
  • 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
  • 1 liść laurowy
  • 250 g makaronu
  • 630 ml wody
  • sól do smaku

Sposób przygotowania

1. Do misy urządzenia wlać oliwę, dodać cebulę i czosnek.

2. Nacisnąć przycisk MENU i ustawić program FRY. Nacisnąć przycisk COOKING TIME i wybrać czas 5 minut. Nacisnąć przycisk START. Mieszać od czasu do czasu.

3. Dodać makaron wraz z pozostałymi składnikami przyprawami. Zalać wodą. Wymieszać składniki.

4. Nacisnąć przycisk MENU, ustawić program STEW i czas 20 minut. Zamknąć pokrywę i nacisnąć przycisk START.

5. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM.

6. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

PORADA: W podanym przepisie zaleca się ułożenie makaronu na wierzchu składników tworzących sos i polanie wszystkiego wodą, która wchłonie się w całości podczas gotowania. Ilość użytej wody zależy od tego, czy makaron ma być "al dente", czy bardziej miękki.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas