Multicooker: Risotto z dynią

Czas przygotowania: 5 minut. Czas w Multicookerze: 48 minut. Program: fry, risotto. Porcji: 4.

Risotto z dynią
Risotto z dyniąmateriały prasowe

Składniki

  • 200 g ryżu arborio
  • 250 g dyni Hokkaido
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki parmezanu
  • 500 ml bulionu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program FRY. Za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas na 8 minut. Nacisnąć przycisk START.

2. Do misy urządzenia wlać oliwę, zeszklić drobno posiekaną cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę dynię.

3. Wsypać ryż, wymieszać. Dolać ciepły bulion. Wymieszać. Zamknąć pokrywę.

4. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program RISOTTO. Nacisnąć przycisk START.

5. Na 4 minuty przed końcem otworzyć pokrywę, dodać masło i parmezan. Dodać sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać składniki.

Philips Multicooker: Risotto z dynią
Jak przygotowywać potrawy w Multicookerze Philips
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas