Multicooker: Risotto z dynią
Czas przygotowania: 5 minut. Czas w Multicookerze: 48 minut. Program: fry, risotto. Porcji: 4.
Składniki
- 200 g ryżu arborio
- 250 g dyni Hokkaido
- 1 mała cebula
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki parmezanu
- 500 ml bulionu
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
1. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program FRY. Za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas na 8 minut. Nacisnąć przycisk START.
2. Do misy urządzenia wlać oliwę, zeszklić drobno posiekaną cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę dynię.
3. Wsypać ryż, wymieszać. Dolać ciepły bulion. Wymieszać. Zamknąć pokrywę.
4. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program RISOTTO. Nacisnąć przycisk START.
5. Na 4 minuty przed końcem otworzyć pokrywę, dodać masło i parmezan. Dodać sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać składniki.