Multicooker: Wołowina w winie
Czas przygotowania: 5 minut. Czas w Multicookerze: 2 h 36 minut. Program: fry, stew. Porcji: 3.
Składniki
- 500 g wołowiny
- 300 ml czerwonego wina
- 1 cebula
- 2 ziarna ziela angielskiego
- ½ łyżeczki suszonego rozmarynu
- 4 suszone śliwki
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka mąki pszennej
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
1. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program FRY. Za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas na 6 minut. Nacisnąć przycisk START.
2. Do misy urządzenia wlać oliwę, zeszklić drobno posiekaną cebulę. Dodać przyprawy oraz obtoczone w mące kawałki mięsa. Podsmażyć mięso na brązowo.
3. Wlać wino, dorzucić śliwki, przyprawy. Zamknąć pokrywę.
4. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW. Za pomocą przycisku COOKING TIME ustawić czas na 2 godziny 30 minut. Nacisnąć przycisk START.
5. Aby sos zgęstniał, ostatnie 15 minut gotować bez zamknięcia.
6. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.
7. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.