Reklama

Mumie z parówek

Składniki

  • 6 parówek z indyka
  • pół rolki ciasta francuskiego
  • łyżeczka majonezu
  • 12 ziarenek pieprzu

Przygotowanie:

Każdą parówkę nakłuj na wykałaczki, aby nie popękały w piekarniku. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w długie paski o szerokości 1 centymetra. Na górze parówki nawiń „turbanik”, zrób odstęp i owiń resztę paska dookoła kiełbaski.

Tak przygotowane parówki ułóż na blaszce. Wcześniej wyłóż ją papierem do pieczenia. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180 °C przez 25 minut.

Z dwóch kleksów majonezu i dwóch ziarenek pieprzu zrób oczka. Mumie wyłóż na talerz i podawaj na gorąco z ketchupem lub sosem śmietanowo-czosnkowym.

Reklama
Na żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy