Reklama

Reklama

Mus pomidorowo – żurawinowy

Doskonały do mięs i sałatek

Składniki

  • 1 kg soczystych pomidorów
  • 150 g Żurawiny Całe Owoce np. Bakalland
  • 1 szklanka soku malinowego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • Pół łyżeczki soli
  • Kolorowy pieprz ziarnisty

Sposób przygotowania

Pomidory kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. W

tym czasie suszoną żurawinę zalewamy sokiem z malin i odstawiamy na ok. 15

minut, aż żurawnia zmięknie. Gotową żurawinę dodajemy do pomidorów i gotujemy

do momentu aż składniki połączą się ze sobą. Następnie do gotowego musu

dodajemy łyżkę octu balsamicznego i doprawiamy solą, na sam koniec dodajemy

świeżo zmielony pieprz. Mus odstawiamy do wystygnięcia. Doskonale sprawdzi się

jako sos do sałatek lub dodatek do mięs. 

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje