Reklama

Reklama

Musaka makaronowa

Jednym z najpopularniejszych dań kuchni greckiej jest musaka makaronowa. Przypomina nieco włoską lasagnę, jednak dodatek dużej ilości warzyw sprawia, że jest potrawą lżejszą i zdrowszą. Musakę makaronową robi się zazwyczaj z mięsem mielonym, ale można również przygotować ją w wersji wegetariańskiej.

Składniki

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 cebula
  • 1 puszka pomidorów
  • pół paczki spaghetti
  • 2 bakłażany
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • oregano

Zobacz, jak przygotować pyszną musakę z makaronem:

Reklama

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>

Dowiedz się więcej na temat: musaka | dania z makaronu

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje