Reklama

Reklama

Makaron z kalafiorem

Makaron z kalafiorem to doskonały wybór, gdy szukamy prostego dania na obiad. Danie to przygotujesz w czterech prostych krokach i nie zajmie to wiele czasu. Makaron z kalafiorem z dodatkiem sera staje się królem stołu.


Czas przyrządzenia: 30 minut

Składniki

  • mały kalafior
  • opakowanie makaronu (penne lub świderki)
  • garść dowolnych orzechów
  • tarty ser żółty
  • szklanka śmietany
  • masło
  • cukier, sól, pieprz

Makaron z kalafiorem - przygotowanie

1. Kalafior podziel na małe różyczki, podgotuj je w osolonym wrzątku. W drugim garnku ugotuj makaron.

2. W rondlu rozpuść masło, dodaj tarty ser i śmietanę. Dopraw i mieszaj przez dwie minuty.

3. Orzechy utłucz na drobno, następnie upraż na suchej patelni.

4. Połącz sos z kalafiorem, zalej nim gorący makaron, posyp orzechami.

Poznaj inne nasze przepisy:

Makaron z kalafiorem

Makaron z brokułami

Reklama

Makaron z tuńczykiem

Zobacz także:

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: kalafior | makaron | ser

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy