Nadziewane kotleciki z kalarepki z sałatką ziemniaczaną
Z pysznym serem.
- 600 g ziemniaków
- 2 awokado
- opakowanie rzeżuchy
- sok z jednej cytryny
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- 2 kalarepki
- 2 jajka
- 6 łyżek mąki
- 6 łyżek bułki tartej
- 4 plastry sera Raclette
- 3 łyżki sklarowanego masłaPrzygotowanie:
Ziemniaki dobrze wymyć, gotować 15 -20 minut, odcedzić, przelać zimną wodą, obrać, pokroić w plastry.
Awokado obrać, wypestkować, pokroić na kawałki. Cytrynę wymieszać z oliwą, dodać rzeżuchę, wymieszać sok z cytryny z oliwą z oliwek, doprawić solą, pieprzem i cukrem. W misce umieścić ziemniaki i awokado zalać sosem, wymieszać.
Kalarepki obrać pokroić na plastry o szerokości 2-3 mm, jajka roztrzepać. Pomiędzy 2 plastry kalarepki wkładać plaster sera. Panierować w mące, jajku i bułce. Smażyć na sklarowanym maśle. Podawać z sałatką.
Czas przygotowania: 60 minut
Jedna porcja zawiera: 3310 kJ/791 kcal