Reklama

Reklama

Najlepsze grzanki z rydzami

Przez lata niedoceniane grzyby okazują się cennym źródłem minerałów. Zawierają bogactwo m.in. cynku, żelaza i krzemu. I co najważniejsze: są niskokaloryczne!

Składniki:

  • 300 g świeżych rydzów
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • szczypta soli
  • świeży tymianek
  • 50 g sera gorgonzola
  • 4 kromki dobrego chleba

Reklama

Przygotowanie:

Rydze oczyść i odkrój nóżki. Masło roztop na patelni, dodaj do niego posiekany czosnek i grzyby. Smaż ok. 5 minut. Chleb podpiecz, nałóż warstwę rydzów, dodaj pokruszony ser gorgonzola i tymianek.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje