Reklama

Reklama

Naleśniki i placuszki

Ich wykonanie zajmuje kilka chwil, a delektować się będą wszyscy!

Z sosem wiśniowym

Składniki

  • szklanka mąki
  • łyżeczka
  • proszku do pieczenia
  • sól
  • 2 łyżki cukru pudru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • pół szklanki mleka
  • 2 łyżki masła
  • olej

Składniki - sos

  • opakowanie mrożonych wiśni lub 40 dag wydrylowanych świeżych owoców
  • szklanka półsłodkiego czerwonego wina
  • kilka łyżek cukru pudru
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier waniliowy i cukier puder. Dodaj jajka, mleko i roztopione masło. Zmiksuj, odstaw. Smaż placki. 

2. Wiśnie gotuj około 10 minut na małym ogniu z winem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Placki układaj na talerzu i polej sosem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje