Naleśniki i placuszki z mąki bez glutenu

Naleśniki z nadzieniem
Naleśniki z nadzieniem123RF/PICSEL

Mieszki z porzeczkami

Składniki

  • po 1/3 szkl. mąki kukurydzianej i ryżowej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 1 i 1/3 szkl. mleka
  • olej

- farsz

  • po 1 łyżce startego imbiru i soku z cytryny
  • 3 szkl. czarnych porzeczek (oderwanych od gałązek)
  • 6 łyżek cukru trzcinowego
10 sztuk

Sposób przygotowania

Placki gryczane
Placki gryczane123RF/PICSEL

Gryczane krążki na maślance

Składniki

  • 1 duży dojrzały banan
  • 1/2 szkl. mąki gryczanej
  • 1/3 szkl. mąki jaglanej
  • 2/3 szkl. maślanki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżka cukru brązowego
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
12 sztuk

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?