Naleśniki z boczkiem, porem i cukinią

Zastanawiasz się, czym nakarmić Twoich ukochanych bliskich, którzy za chwilę wpadną głodni do domu? Nic prostszego!

Propozycja pogadania
Propozycja pogadania123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Do mąki wbij jajka, wlej mleko, dodaj szczyptę soli, zmiksuj ciasto. Pora, cukinię i boczek pokrój.Na patelni rozgrzej tłuszcz, kładź trochę pora, boczku i cukini, zalej kilkoma łyżkami ciasta, rozprowadź po patelni, smaż z obu stron.

2. Aby naleśniki nie ostygły, zanim skończysz smażenie ostatniego, gotowe trzymaj w nagrzanym piekarniku. Podawaj z kwaśną śmietaną, posypane świeżo mielonym pieprzem.

Zmysłowe smaki: Jak zrobić naleśniki? Interia.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas