Naleśniki z boczkiem, porem i cukinią
Zastanawiasz się, czym nakarmić Twoich ukochanych bliskich, którzy za chwilę wpadną głodni do domu? Nic prostszego!

Składniki
- 25 dag mąki
- 4 jajka
- 300 ml mleka
- por
- cukinia
- plasterki boczku
- tłuszcz do smażenia
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Do mąki wbij jajka, wlej mleko, dodaj szczyptę soli, zmiksuj ciasto. Pora, cukinię i boczek pokrój.Na patelni rozgrzej tłuszcz, kładź trochę pora, boczku i cukini, zalej kilkoma łyżkami ciasta, rozprowadź po patelni, smaż z obu stron.2. Aby naleśniki nie ostygły, zanim skończysz smażenie ostatniego, gotowe trzymaj w nagrzanym piekarniku. Podawaj z kwaśną śmietaną, posypane świeżo mielonym pieprzem.