Reklama

Reklama

​Naleśniki z camembertem

Szybko i smacznie.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 125 g mąki
  • 0,25 l mleka
  • Szczypta soli
  • 200 g sera Camembert
  • 100 ml oleju
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 100 g konfitury żurawinowej

Przygotowanie:

Jajka rozdzielić. Mąkę, żółtka, mleko i sól wyrobić za pomocą robota kuchennego. Białka ubić i dodać do ciasta. Ser pokroić w plastry, pietruszkę posiekać.  Na rozgrzanym oleju kolejno smażyć naleśniki, na naleśniki nałożyć camembert i opiekać pod funkcja grill przez 2 minuty. Na pozostałym oleju przesmażyć natkę pietruszki. Naleśniki podawać z pietruszką i konfiturą żurawinową.  

Reklama

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: ​Naleśniki z camembertem

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje