Reklama

Reklama

Naleśniki z farszem ruskim

Naleśniki, podobnie jak pierogi, doskonale smakują zarówno w wersji na słodko, jak i na wytrawnie. Mogą być sycącym i wyrazistym w smaku daniem, jeśli wypełnisz je klasycznym farszem do... pierogów ruskich! Spróbuj, a na stałe zagoszczą w twojej kuchni.

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 120 ml mleka
  • 120 ml wody
  • 1 jajko
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • 500 g ugotowanych ziemniaków
  • 300 g mielonego białego sera
  • 100 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz

Zobacz, jak krok po kroku przygotować naleśniki z farszem ruskim:

Reklama

***

#POMAGAMINTERIA

Inżynierowie wywodzący się z Politechniki Śląskiej prowadzą zrzutkę na bramy odkażające dla szpitali. Chcą postawić ich co najmniej dziesięć, uruchomili już działający prototyp. Możesz im pomóc i wesprzeć szpitale w walce z epidemią koronawirusa.

Sprawdź szczegóły >>

W ramach akcji naszego portalu #POMAGAMINTERIA łączymy tych, którzy potrzebują pomocy z tymi, którzy mogą jej udzielić. Znasz inicjatywę, która potrzebuje wsparcia? Masz możliwość pomagać, a nie wiesz komu? Wejdź na pomagam.interia.pl i wprawiaj z nami dobro w ruch!

Dowiedz się więcej na temat: naleśniki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje