Naleśniki z szynką po trzecim roku
Naleśniki nie muszą być podane na słodko. Dziś zrobimy je z szynką.

Składniki
- 3-4 łyżki mąki pszennej,
- 1/2 szklanki mleka,
- 1/2 łyżki śmietany,
- 1 jajko,
- 5 plasterków szynki,
- 1 marchewka,
- 1 cebula,
- 3 łyżeczki groszku,
- szczypta soli, oliwa
1. Jajko dokładnie umyj i sparz wrzątkiem. Następnie wbij je do kubka, połącz z mlekiem, mąką oraz solą i wymieszaj.
2. Łyżką wylewaj ciasto na patelnię i smaż naleśniki.
3. Marchewkę umyj, obierz i ugotuj. Pokrój w kostkę.
4. Cebulę opłucz, obierz, posiekaj i lekko podsmaż.
5. Szynkę pokrój w kostkę, wymieszaj z warzywami, natką i zielonym groszkiem.
6. Dodaj śmietanę z małą ilością mąki i całość zagotuj.
7. Farsz kładź na naleśniki i zwijaj je w ruloniki.