Reklama

Reklama

Niebiański deser - czekolada z pomarańczą

Gorąca czekolada z orzeźwiającym dodatkiem pomarańczy to szybki sposób na poprawę nastroju. Całość smakuje rewelacyjnie i zaspokaja ochotę na "małe co nieco".

Składniki

  • 50 g czekolady mlecznej
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 200 ml śmietany 30 proc.
  • 50 ml soku wyciśniętego z pomarańczy (lub 25 ml syropu pomarańczowego)
  • cynamon
  • bita śmietana (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy

Czekolady łamiemy na kosteczki i wrzucamy do rondelka. Zalewamy śmietaną/mlekiem i krótko gotujemy (aż czekolady się rozpuszczą), cały czas mieszając.

Do rozpuszczonych czekolad dodajemy sok z pomarańczy i startą skórkę, mieszamy, chwilę gotujemy, aż całość zgęstnieje.

Gotowy napój przelewamy do filiżanek, dodajemy cynamon (w laskach lub sproszkowany). Czekoladę można uzupełnić bitą śmietaną.

Darmowy program – rozlicz PIT 2020

***

Reklama

Zobacz także

Dowiedz się więcej na temat: czekolada | gorąca czekolada | gorąca czekolada do picia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje