Nuggetsy z pieczarkami - po 3. roku życia

Nuggetsy z pieczarkami
Nuggetsy z pieczarkami 123RF/PICSEL

1. Grzyby i cebulę oczyść, obierz i dokładnie umyj.

2. Pieczarki pokrój w talarki, a cebulę drobno posiekaj, a potem podsmaż razem na oliwie.

3. Ziemniaki starannie umyj, obierz i ugotuj. Gdy ostygną, zmiel je z cebulą i pieczarkami.

4. Jajko sparz, rozbij na spodeczku i roztrzep. Dodaj je do masy ziemniaczanej, wsyp mąkę bezglutenową i sól. Dokładnie wymieszaj.

5. Uformuj niewielkie kotleciki, obtocz je w bułce tartej i usmaż na rumiany kolor. Podawaj z surówką.

Jak zrobić domowe nuggetsy?Interia Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas