Reklama

Reklama

Obiadowe buraczki

Stanowią smakowite uzupełnienie mięs i ziemniaków. Z buraczkowym dodatkiem obiad smakuje rewelacyjnie.

Czas przyrządzenia: 60
Składniki dla: 4

Składniki

  • 1 kg buraków
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1-2 łyżki masła
  • sól, pieprz

1. Buraki gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

2. Cebulę kroimy drobno, smażymy do zrumienienia na maśle, dodajemy łyżkę mąki, mieszamy, po chwili dokładamy starte buraki oraz obrane i starte jabłko. Doprawiamy solą i cukrem, smażymy kilka minut często mieszając. Dodajemy trzy łyżki śmietany, mieszamy i smażymy całość jeszcze dwie minuty.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje