Odmieniona musaka

Musaka
Musaka123RF/PICSEL

Składniki

  • 50 dag mieszanego mielonego mięsa
  • po 1/2 pęczka natki i tymianku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy
  • po 2 bakłażany i cukinie
  • 2 duże pomidory + po 4 pomidorki czerwone i żółte
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 i 1/2 szkl. mleka
  • gałka muszkatołowa
  • 10 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • ltłuszcz do posmarowania formy
4-5 porcji

Sposób przygotowania

Zapiekanka marokańskaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?