Ogórkowa z cebulą

Ogórki kiszone zawierają sporo witamin z grupy B. Przyspieszają też przemianę materii i wspomagają trawienie białek, a to nie wszystkie ich zdrowotne właściwości. Dlatego jedzmy je jak najczęściej w różnych postaciach. Dzisiaj zrobimy z nich zupę.

Taka zupa wspomaga przemianę materii.
Taka zupa wspomaga przemianę materii. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • dwa duże ogórki kiszone
  • 1 mała biała cebula
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Ogórki kroimy na kostki, cebulę obieramy i drobno kroimy, wykładamy do salaterki, skrapiamy oliwa z oliwek, dodajemy sól i pieprz do smaku, podajemy do drugiego dania.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas