Omlet śródziemnomorski

Zainspiruj się!

Składniki:

  • 800 g ziemniaków
  • 1 cukinia
  • 100 g suszonych pomidorów w oleju
  • 6 jej
  • 150 ml mleka
  • 200 g sera koziego
  • 50 g czarnych oliwek
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 2 gałązki oregano
  • 5 gałązek tymianku
  • 3 łyżki oleju
  • Sól, pieprz
  • Skórka starta z 1 cytryny
  • 200 g koziego twarogu

Reklama

 Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, przelać zimną wodą, obrać i odstawić, aby ostygły. Cukinie pokroić w plasterki, pomidory w kostkę. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać posiekane zioła, sól i pieprz. Ser rozkruszyć, oliwki poprzekrawać.

Ziemniaki pokroić w plastry. Olej rozgrzać na patelni i smażyć plastry cukinii i ziemniakow przez 8-10 minut na złoty kolor. Dodać oliwki, pomidory i ser, wlać jajka. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez 40 minut.

Twarożek wymieszać ze skórką cytrynową, doprawić tymiankiem, solą i pieprzem.

Gotowy "omlet" serwować z twarożkiem.



Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje