Omlet z pieczarkami

Puszysty omlet pieczarkowy z dodatkiem warzyw to pożywne śniadanie, które doda energii i zapewni uczucie sytości na długo.

Śniadanie powinno być proste i nieskomplikowane w przygotowaniu
Śniadanie powinno być proste i nieskomplikowane w przygotowaniu123RF/PICSEL

1. Cebulkę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Podsmażamy wszystko razem na maśle przez kilka minut, aż cebulka się zeszkli.

2. W miseczce roztrzepujemy jajka, dodajemy pieczarki i cebulkę mieszamy. Wylewamy na rozgrzany tłuszcz na patelni, smażymy z obu stron. Gotowy omlet ostrożne przekładamy na talerz.

3. Posypujemy startym serem i zieleniną. Podajemy np. z pomidorami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas