Reklama

Reklama

Omlet z szynką i warzywami

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 czubata łyżka mąki
  • 50 ml mleka
  • ¼ papryki czerwonej
  • 1/3 cebuli
  • 2 plasterki szynki drobiowej
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Jajka wymieszać z mąką i mlekiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Paprykę, cebulę i szynkę pokroić w drobną kostkę, pomidorki przekroić na pół.

Reklama

Dodać wszystkie składniki do ciasta. Omlet smażyć na patelni z odrobiną masła klarowanego, do uzyskania złotego koloru.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje