Orientalna zupa słodko-kwaśna

Sycąca i smaczna!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Pierś kurczaka pokrój na cienkie paseczki. Wymieszaj 1 łyżkę wina ryżowego lub sok z 1 cytryny z 1 łyżką sosu sojowego i 1 łyżką miodu, następnie zamarynuj w powstałym sosie paski kurczaka i oprósz 1 łyżeczką mąki ziemniaczanej. Do 1,5 litra gotującej się posolonej wody dodaj zamrożoną Zupę pomidorową z ryżem Proste Historie. Dodaj dodatkowo 3 łyżki przecieru pomidorowego. Gotuj przez 12 minut. W tym czasie na patelnię wlej 2 łyżki oleju i bardzo mocno go rozgrzej. Wrzuć kawałki kurczaka, 1 posiekany ząbek czosnku,  1 płaską łyżkę uprażonego na suchej patelni sezamu, 2 dymki pokrojone w cienkie piórka razem ze szczypiorem. Obsmaż krótko ze wszystkich stron i przerzuć do zupy. Dopraw ½ łyżeczki mieszanki przyprawowej 5 smaków oraz sosem sojowym. W niedużej porcji zimnej wody rozmieszaj 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i dodaj całość do zupy. Zagotuj zupę jeszcze raz, serwuj gorącą na talerzach.

Orientalna zupa z kurczakiemInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas