Ostry barszcz
Smaczny i aromatyczny

Składniki
- 10 dag fasoli
- 60 dag buraków
- 2 marchewki
- pietruszka
- cebula
- 5 ziemniaków
- 1/3 selera
- kilka liści kapusty
- pierś kurczaka
- 2 listki laurowe
- 4 ziela angielskie
- ostra papryka w proszku
- imbir tarty
- pół pęczka natki pietruszki
- mały koncentrat pomidorowy
- 3 łyżki śmietany 18 proc.
- pieprz
- sól
4 osób
Sposób przygotowania
1. Namoczoną fasolę ugotuj. Pierś kurczaka opłucz, oczyść, zalej 1,5 litra wody, gotuj 20 minut. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa. Wrzuć przyprawy. Gotuj 20 minut. 2. Gdy warzywa zmiękną, dodaj fasolę, posiekaną natkę pietruszki i koncentrat pomidorowy. Zabiel zahartowaną śmietaną. Podawaj z białym pieczywem.