Reklama

Reklama

Ostry barszcz

Smaczny i aromatyczny

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 10 dag fasoli
  • 60 dag buraków
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • cebula
  • 5 ziemniaków
  • 1/3 selera
  • kilka liści kapusty
  • pierś kurczaka
  • 2 listki laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • ostra papryka w proszku
  • imbir tarty
  • pół pęczka natki pietruszki
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 3 łyżki śmietany 18 proc.
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania

1. Namoczoną fasolę ugotuj. Pierś kurczaka opłucz, oczyść, zalej 1,5 litra wody, gotuj 20 minut. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa. Wrzuć przyprawy. Gotuj 20 minut. 

2. Gdy warzywa zmiękną, dodaj fasolę, posiekaną natkę pietruszki i koncentrat pomidorowy. Zabiel zahartowaną śmietaną. Podawaj z białym pieczywem.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje