Owoce z kaszą jaglaną i migdałami

Kasza jaglana jest bardzo zdrowa, lekkostrawna i nie zawiera glutenu. Można podawać ją zarówno na słodko, jak i na słono. W tym przepisie dodajemy do niej owoce.

Kaszę jaglaną najlepiej ugotować w wodzie zmieszanej z mlekiem.
Kaszę jaglaną najlepiej ugotować w wodzie zmieszanej z mlekiem. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej ugotowanej na sypko
  • 1/2 małego banana
  • 1 małe kiwi
  • 1/2 gruszki
  • torebka krojonych migdałów
  • jogurt waniliowy
  • cukier puder
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Owoce pokroić w kostkę, połączyć z kaszą oraz migdałami, przyprawić cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać jogurt i wymieszać. Schłodzić.  

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas