migdały

(Kuchnia ,owoce)

Artykuły (15)

  • Kuchnia ,owoce

    Jedzenie migdałów obniża ryzyko chorób serca

    • Środa, 3 czerwca (07:40)
    Codzienna porcja migdałów pozwala zmniejszyć ryzyko chorób sercowo-naczyniowych o 32 proc. Takie wnioski płyną z najnowszych badań naukowców z londyńskiego King's College.
    migdały, orzechy
  • Migdały. Prawdy i mity

    Migdały. Prawdy i mity

    • Piątek, 1 marca 2019 (13:23)
    ​Na temat migdałów narosło wiele mitów. Szczególnie w kwestii ich szkodliwych właściwości. Tymczasem, te zaliczane do orzechów nasiona mają mnóstwo zdrowotnych właściwości. Są nawet...
    migdały, orzechy, Amigdalina
  • Najzdrowsze produkty spożywcze świata

    Najzdrowsze produkty spożywcze świata

    • Poniedziałek, 5 marca 2018 (06:54)
    Surowe migdały, czerymoja i karmazyn atlantycki – to zdaniem naukowców trzy najlepsze, pod względem wartości odżywczej, pokarmy na ziemi. Ale uwaga! Nawet najzdrowsze produkty w nadmiarze...
    migdały