Pączki jabłkowe krok po kroku

Smacznego
Pączki jabłkowe krok po kroku

Smażyć ok. 5 minut na złoty kolor. Osączyć na papierowych ręcznikach. Smacznego

Jabłka pokroić w kostkę i dodać do ciasta. Ciasto nabierać za pomocą 2 łyżek i wkładać do gorącego tłuszczuSmacznego

Tłuszcz rozgrzać we frytownicy do 190 st. C. Smacznego

Masło utrzeć z cukrem i jajkiem. Dodać sól, skórkę i sok z cytryny, mąkę i drożdże oraz twarożek. Wyrobić za pomocą robota kuchennego. Odstawić na 30 minut w cieple miejsce. Smacznego

Składniki: 60 g masła, 150 g cukru, 4 jajka, ¼ łyżeczki soli, skórka I sok z 1 cytryny, 500 g mąki, małe opakowanie drożdży, 500 g twarożku, tłuszcz do frytownicy, 300 g kwaśnych jabłek, cukier do obtaczaniaSmacznego

Gorące pączki obtoczyć w cukrze.Smacznego