Pałki w sosie pomidorowym
Co powiesz na pałki kurczaka w takim wydaniu? Słodko-ostry sos sprawi, że zwykłe danie nabierze zupełnie nowego smaku. Wypróbuj nasz przepis!

Składniki
- 8 pałek kurczaka
- 3 ząbki czosnku
- 1 puszka pomidorów w zalewie bez skórki
- 1 łyżka curry w proszku
- 1 łyżka miodu
- słodka i ostra mielona papryka
- sól, pieprz
4 porcje
Sposób przygotowania:
1. Pałki opłucz, włóż do rękawa foliowego. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Rozmiksuj dokładnie pomidory z puszki wraz z zalewą.
2. Do powstałego sosu pomidorowego włóż rozdrobniony czosnek. Dodaj curry, miód, sól, pieprz oraz słodką i ostrą paprykę do smaku. Całość dokładnie wymieszaj. Zalej mięso. Rękaw zepnij z dwóch stron. Odłóż całość na 2 godziny do lodówki.
3. Mięso (w rękawie) przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz około 50 minut. Po tym czasie rozetnij rękaw. Dopiekaj pałki w tej samej temperaturze 10 minut.