Reklama

Reklama

Pałki w sosie pomidorowym

Co powiesz na pałki kurczaka w takim wydaniu? Słodko-ostry sos sprawi, że zwykłe danie nabierze zupełnie nowego smaku. Wypróbuj nasz przepis!

Czas przyrządzenia: ok. 75 min
Składniki dla: 4 porcje

Składniki

  • 8 pałek kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów w zalewie bez skórki
  • 1 łyżka curry w proszku
  • 1 łyżka miodu
  • słodka i ostra mielona papryka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Pałki opłucz, włóż do rękawa foliowego. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Rozmiksuj dokładnie pomidory z puszki wraz z zalewą.

Reklama

2. Do powstałego sosu pomidorowego włóż rozdrobniony czosnek. Dodaj curry, miód, sól, pieprz oraz słodką i ostrą paprykę do smaku. Całość dokładnie wymieszaj. Zalej mięso. Rękaw zepnij z dwóch stron. Odłóż całość na 2 godziny do lodówki.

3. Mięso (w rękawie) przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz około 50 minut. Po tym czasie rozetnij rękaw. Dopiekaj pałki w tej samej temperaturze 10 minut.

Świat kobiety

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Pałki z kurczaka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje