Paluszki grissini z dipami
Czas na imprezę!
- 2 opakowania paluszków grissini,
- 10 dag cieniutkich plasterków szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej,
- po 10 dag zielonych i czarnych oliwek,
- 2 opakowania serka homogenizowanego,
- sól, pieprz,
- łyżka mieszanki posiekanych ziół,
- łyżka pasty paprykowej, sól czosnkowa,
- 2-3 kropelki tabasco,
- posiekana papryka do dekoracji
Przygotowanie:
Paluszki grissini poowijaj plasterkami szynki, ustaw w wysokiej szklance. Jeden serek wymieszaj z ziołami. Dopraw pieprzem i solą czosnkową. Drugi serek wymieszaj z pastą paprykową, dopraw solą, pieprzem i tabasco. Posyp papryką. Dipy ustaw obok grissini, obok umieść w miseczkach oliwki.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!