Paluszki z mozzarelli

Wyśmienita przekąska. Przygotujesz ją w kilka chwil!

Paluszki z mozzarelli
Paluszki z mozzarelli123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pomidory z listkami bazylii zmiksuj na gładko. Na drugiej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek, podsmaż na niej przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną cebulę. Dopraw solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami. Wymieszaj i duś aż do odparowania nadmiaru wody. 

2. Ser pokrój w słupki o grubości 3 cm. Jajko roztrzep z solą, pieprzem i dwoma rodzajami papryki w proszku. W wysokiej patelni rozgrzej tłuszcz. Słupki sera obtocz kolejno w mące, jajku oraz w bułce tartej. Smaż po 2-3 minuty z każdej strony, aż bułka się ładnie zrumieni.

***

#POMAGAMINTERIA

1 czerwca reprezentantka Polski w kolarstwie górskim Rita Malinkiewicz i jej koleżanka Katarzyna Konwa jechały na trening w ramach autorskiego projektu Rity dla pasjonatów kolarstwa #RittRide for all. Z niewyjaśnionych przyczyn w Wilkowicach koło Bielska-Białej wjechał w nie samochód jadący z naprzeciwka. Kasia przeszła wiele operacji w tym zabieg zespolenia połamanego kręgosłupa i połamanej twarzoczaszki oraz częściową rekonstrukcję nosa i języka. Rita nadal pozostaje w śpiączce farmakologicznej, a jej obecny stan zdrowia jest bardzo ciężki. Potrzeba pieniędzy na ich leczenie i rehabilitację. Sprawdź szczegóły >>>

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas