Panga w sosie cytrynowym

Delikatny filet w pysznym sosie.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 4 filety z pangi,
- 1 cytryna,
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki kaparów,
- 1 łyżka marynowanego zielonego pieprzu,
- sól, pieprz,
- 1 łyżka oleju,
- 2 łyżki masła,

Przygotowanie:

Filety z pangi oprószyć solą i pieprzem, skropić połową cytryny i usmażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju na złoty kolor z obu stron.
Usmażoną rybę odłożyć w ciepłe miejsce aby nie ostygła.
Z patelni zlać tłuszcz, zalać 1 szklanką wody, dodać pieprz, kapary i pokrojoną resztę cytryny, gotować ok. 2 min., po czym zaciagnąć sos mąką ziemniaczaną wymieszaną z minimalną ilością zimnej wody. Gorącą rybę podawać polaną sosem.
Czas przygotowania 30 min.
Przepis na 4 osoby.

Lubisz dania z ryb? Wypróbuj też:

Kobieta INTERIA.PL on Facebook

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas