Panga w sosie cytrynowym
Delikatny filet w pysznym sosie.

Składniki:
- 4 filety z pangi, - 1 cytryna, - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, - sól, pieprz, - 2 łyżki kaparów, - 1 łyżka marynowanego zielonego pieprzu, - sól, pieprz, - 1 łyżka oleju, - 2 łyżki masła,
Przygotowanie:
Filety z pangi oprószyć solą i pieprzem, skropić połową cytryny i usmażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju na złoty kolor z obu stron. Usmażoną rybę odłożyć w ciepłe miejsce aby nie ostygła. Z patelni zlać tłuszcz, zalać 1 szklanką wody, dodać pieprz, kapary i pokrojoną resztę cytryny, gotować ok. 2 min., po czym zaciagnąć sos mąką ziemniaczaną wymieszaną z minimalną ilością zimnej wody. Gorącą rybę podawać polaną sosem. Czas przygotowania 30 min. Przepis na 4 osoby.
Lubisz dania z ryb? Wypróbuj też:
Kobieta INTERIA.PL on Facebook