Papryka nadziewana kaszą

Możesz serwować ją jako przekąskę i jako samodzielne danie.

Papryka nadziewana
Papryka nadziewana123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 duże filiżanki kuskusu
  • mały pomidor
  • ok. 15 dag sera feta
  • papryka czerwona i żółta
  • ok. 1,5 szkl. gorącej wody lub  bulionu
  • 1/2 szkl. startego żółtego sera
  • 1/2 szkl. czarnych oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Nagrzej piekarnik do ok. 180°C. Kaszę wsyp do miseczki i zalej gorącą wodą lub bulionem tak, aby płyn sięgał mniej więcej 1 cm ponad poziom kaszy, odstaw na 5 min pod przykryciem.

Sparz i obierz pomidor, pokrój, pokrój też fetę i oliwki, dodaj do kaszy i wymieszaj, dopraw. Papryki rozkrój, wytnij gniazda nasienne.

2. Nadziej papryki kaszą z dodatkami, posyp startym serem. Ułóż je w natłuszczonym naczyniu lub formie do zapiekania i zapiekaj ok. 15-20 min. Podaj na ciepło.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas