Parówki w naleśniku - gosiaserce

<b>Składniki: </b>pół litra mleka, 2 jaja, półtorej szklanki mąki, olej, 6 cienkich parówek, 30 dkg startego sera żółtego, ketchup, bułka tarta, sól, pieprz.

Przygotowanie:

Mleko, 1 jajko, mąkę, 2 łyżki oleju, szczyptę soli - wszystko połączyć razem i upiec 6 naleśników. Upieczony naleśnik posmarować cienką warstwą ketchupu, następnie posypać serem żółtym, położyć parówkę na środku i zwinąć w rulonik. Tak przygotowany placek obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Następnie całość obsmażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron. Czynności powtórzyć z resztą naleśników. Danie jest bardzo syte.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas