Reklama

Reklama

Pascha kandyzowana

Przepis na wielkanocną paschę. Ten deser z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom sernika!

Składniki

  • 1 kg tłustego twarogu
  • 12 dag masła
  • 30 dag cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 6 żółtek
  • 40 dag posiekanych bakalii i owoców kandyzowanych
  • szklanka śmietany 12-proc.

Przygotowanie:

Żółtka utrzyj z cukrami. Śmietanę zagotuj. Dodaj masę żółtkową, podgrzewaj (nie gotuj!) około 3 min. Ostudź do temperatury pokojowej.

Dodaj miękkie masło, co najmniej dwukrotnie zmielony twaróg i wszystko starannie połącz. Wsyp bakalie, wymieszaj.

Masą napełnij formę (najlepiej wyłożoną gazą). Obciąż, chłodź przez noc.

Możesz podawać np. z sosem malinowym lub na bazie ajerkoniaku.

***

Zobacz także:

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>

Reklama


INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy