Pascha kandyzowana

Przepis na wielkanocną paschę. Ten deser z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom sernika!

Pascha to deser pochodzący z kuchni ukraińskiej lub rosyjskiej
Pascha to deser pochodzący z kuchni ukraińskiej lub rosyjskiej123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Żółtka utrzyj z cukrami. Śmietanę zagotuj. Dodaj masę żółtkową, podgrzewaj (nie gotuj!) około 3 min. Ostudź do temperatury pokojowej.

Dodaj miękkie masło, co najmniej dwukrotnie zmielony twaróg i wszystko starannie połącz. Wsyp bakalie, wymieszaj.

Masą napełnij formę (najlepiej wyłożoną gazą). Obciąż, chłodź przez noc.

Możesz podawać np. z sosem malinowym lub na bazie ajerkoniaku.

***

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Sałatka z wołowiną i jajkiem poszetowymPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas