Reklama

Reklama

Pasta z awokado i bakaliami

Z kanapkami smakuje wyśmienicie!

Składniki

  • 1 duże awokado
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 limonka
  • Świeża kolendra
  • Szczypta chilli
  • 50 g Chrupiącej sałatki z żurawina np. Bakalland
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Dojrzałe awokado obieramy ze skórki i przekładamy pokrojone na większe kawałki do naczynia. Następnie dodajemy ząbek czosnku i posiekaną cebulę oraz przyprawy. Wszystko skrapiamy sokiem z limonki i delikatnie blendujemy.  Gotową pastę wykładamy na ulubiony, pokrojony na mniejsze kawałki chleb i posypujemy bakaliami: żurawiną, płatkami migdałów i ziarnami słonecznika oraz posiekaną kolendrą. 

materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje