Pasta z awokado i bakaliami

Z kanapkami smakuje wyśmienicie!

Pasta kanapkowa z awokado
Pasta kanapkowa z awokado123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 duże awokado
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 limonka
  • Świeża kolendra
  • Szczypta chilli
  • 50 g bakalii z żurawiną
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Dojrzałe awokado obieramy ze skórki i przekładamy pokrojone na większe kawałki do naczynia. Następnie dodajemy ząbek czosnku i posiekaną cebulę oraz przyprawy. Wszystko skrapiamy sokiem z limonki i delikatnie blendujemy.  Gotową pastę wykładamy na ulubiony, pokrojony na mniejsze kawałki chleb i posypujemy bakaliami: żurawiną, płatkami migdałów i ziarnami słonecznika oraz posiekaną kolendrą.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas