Pasta z brokuła i awokado na ciemnym pieczywie

Zdrowa i smaczny dodatek do kanapek

Kanapki z pastą z awokado i serem
Kanapki z pastą z awokado i serem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Brokuł podziel na różyczki, ugotuj na parze lub w osolonej wodzie. Awokado obierz, pokrój na mniejsze części. Brokuł i awokado włóż do miski, zmiksuj blenderem na gładką masę. Dodaj drobno posiekany lub zmiażdżony czosnek, miętę, oliwę, sól i pieprz. Wymieszaj. 

2. Chleb pokrój, rozsmaruj purée, na wierzchu układaj plastry koziego sera, posyp mielonym czerwonym pieprzem i liśćmi mięty. 

3. W podobny sposób możesz zrobić purée z marchewki, zielonego gotowanego groszku, fasoli, kalafiora lub dyni z marchewką. Możesz je przygotować poprzedniego dnia.

Zmysłowe smaki: Guacamole – meksykański dip z awokado INTERIA.PL
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas